LEGFRISSEBB

2022

SZEP.27

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím:
1054 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 52.

Postacím:
1388 Budapest, Pf. 89

Telefon:
+36 1 459 7777

Fax:
+36 1 459 7766

KRID-azonosító:
318983938

FőoldalHírekElnöki köszöntő

Elnöki köszöntő

2022. október 28-án a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal – csatlakozó partnereivel közösen – idén ismét megrendezi az Erőművek Éjszakáját. Az erőművek és a távfűtő művek mellett ezúttal új helyszínek is bekapcsolódnak a programba.

Tisztelt Látogatók!

2022. október 28-án immár harmadik alkalommal rendezzük meg az Erőművek Éjszakáját. Ha visszatekintünk a mögöttünk hagyott hónapokra, megállapíthatjuk, hogy az energetika, az energia- és ellátásbiztonság, a tudatos energiafogyasztás a mindennapi közbeszéd kikerülhetetlen témáivá váltak.

Országos rendezvényünk fő üzenete talán időszerűbb, mint valaha: ha megismerjük az energiatermelés és -ellátás folyamatait, akkor talán okosabban és takarékosabban bánunk energiaforrásainkkal, amivel a környezetünket is óvjuk.

Idén sikerült megnyernünk a rendezvénynek olyan új együttműködőket is, akikkel szabályozó hatóságként mindennapi kapcsolatban vagyunk, de úgy gondoltuk, hogy azt a fontos tevékenységet, amit mindennapjaink kényelme érdekében végeznek, a nagyközönségnek is érdemes bemutatni.

Az erőművek és a távfűtőművek mellett megnyitnak a víziközmű-szolgálatók telephelyei, betekinthetünk a hulladékfeldolgozó üzemekben zajló munkába, és megismerkedhetünk a földgázszállítás kulisszatitkaival is.

Újonnan csatlakozó partnereinknek köszönhetően október 28-án országszerte már csaknem 70 olyan érdekes helyszínen várjuk látogatóinkat, ahová csak ritkán adódik lehetőség bejutni.

Ez a nap arra is lehetőséget ad, hogy nagyrabecsülésünket fejezzük ki azok előtt a szakemberek előtt, akik a nap 24 órájában gondoskodnak az ország és háztartásaink energiaellátásáról, biztosítják a számunkra a meleget, a tiszta ivóvizet, elszállítják és kezelik a keletkező szennyvizet és hulladékot.

Köszönjük a munkájukat!

Hivatalunk és csatlakozó partnereink nevében minden Kedves Látogatónknak hasznos időtöltést és tartalmas – éjszakába nyúló – délutánt kívánok október 28-án, az Erőművek Éjszakáján!

Horváth Péter János
a MEKH elnöke