LEGFRISSEBB

2022

SZEP.27

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím:
1054 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 52.

Postacím:
1388 Budapest, Pf. 89

Telefon:
+36 1 459 7777

Fax:
+36 1 459 7766

KRID-azonosító:
318983938

FőoldalHírekFontos tudnivalók az erőművek látogatásához

Fontos tudnivalók az erőművek látogatásához

Az erőművek területe veszélyes üzem, ezért kérjük, hogy fokozottan ügyeljetek a saját és társaitok biztonságára. Alapszabály: mindent a szemnek, semmit a kéznek!

A honlapon való regisztráció során nem kérünk személyes adatokat, de a helyszínen, a beléptetésnél az erőművek igen, ezért mindenképpen legyen nálatok fényképes igazolvány is. A beléptetés időt vesz igénybe, ezért kérünk Benneteket, hogy a kiválasztott időpont előtt legalább negyed órával érkezzetek meg a helyszínre. A Paksi Atomerőmű regisztrációs folyamata eltér a fent leírtaktól, a részleteket az erőmű leírásánál olvashatjátok.

A látogatások megkezdése előtt az „idegenvezetők” röviden ismertetik az adott erőmű biztonsági előírásait, és mindenki megkapja a kötelezően viselendő védősisakot. A látogatás során ügyelni kell arra, hogy a csoport együtt maradjon, és minden esetben be kell tartani a csoportvezető utasításait.

Biztonsági okokból a kisgyermekek számára az erőművek látogatása erősen korlátozott. Kérünk mindenkit, hogy a jelentkezés előtt minden esetben ellenőrizze, hány éves kortól fogad látogatókat az erőmű. Ezt az információt adott erőmű leírásánál feltüntettük.

Az erőművek látogatásakor ügyeljenek a megfelelő ruházatra, ami általában hosszú nadrágot és zárt, lapos talpú cipőt jelent. Ugyanakkor egyes helyeken ennél szigorúbb viseletet is előírhatnak.

Az erőmű területén videó- és fényképfelvételek készítése csak akkor lehetséges, ha azt az erőmű megengedi. A felvételek készítése előtt érdeklődjetek a csoportkísérőnél arról, hogy lehetséges-e az erőmű fényképezése és pontosan melyik részéről. A fényképeken a dolgozók nem szerepelhetnek.

Az erőművek épületében dohányozni szigorúan tilos, az erőművek területén is csak a kijelölt helyeken engedélyezett, de sok helyen előfordulhat, hogy az erőmű teljes területén tilos.

A helyszínekre kérjük, ne vigyetek magatokkal háziállatot. Ittas vagy bódult állapotban nem lehet belépni az erőművekbe, bent alkoholt fogyasztani szigorúan tilos.

Az Erőművek Éjszakájához mindenkinek jó szórakozást kívánunk!