LEGFRISSEBB

2022

SZEP.27

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím:
1054 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 52.

Postacím:
1388 Budapest, Pf. 89

Telefon:
+36 1 459 7777

Fax:
+36 1 459 7766

KRID-azonosító:
318983938

FőoldalHírekHáromezer látogatót vonzott az Erőművek Éjszakája

Háromezer látogatót vonzott az Erőművek Éjszakája

Harmincöt helyszínen csaknem 3000 fő vett részt az idei Erőművek Éjszakáján.

Az Erőművek Éjszakájának fő szervezője idén is a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal volt, amelynek célja, hogy az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

Az esemény megnyitóján, a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjában Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője elmondta, hogy idén mintegy 3000 fő regisztrált az országos programra. Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól. Ha megismerjük az energiatermelés folyamatait, akkor talán okosabban és takarékosabban bánunk energiaforrásainkkal, amivel a környezetünket is óvjuk – hangsúlyozta a MEKH szóvivője.

Az erőművek és a fűtőművek pénteken országszerte 35 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak a szervezők, többek között a Paksi Atomerőműben is.

A megnyitón Dr. Kovács Antal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy nagy öröm az atomerőmű számára a program iránt mutatott óriási érdeklődés. Hozzátette, hogy az Európai Unió tudományos szervezete a megújuló energiaforrások közt ismerte el az atomenergiát, ugyanakkor a személyes benyomások is nagyon fontosak az atomerőmű kapcsán. Évente közel 40 ezer látogatót fogadunk, akik a helyszínen győződhetnek meg arról, hogy az atomerőmű biztonságosan és szén-dioxid kibocsátása nélkül állítja elő hazánk villamosenergia-termelésének felét. Arra biztatok mindenkit, hogy látogasson el hozzánk, ismerjen meg minket! – hangsúlyozta Dr. Kovács Antal.

Az idei évtől a Távhőszolgáltatás Napja és az Erőművek Éjszakája szorosan kapcsolódik egymáshoz, így amellett, hogy az érdeklődők megismerhetik a városi fűtőművek működését, részesei lehetnek azoknak a közösségi programoknak is, amelyekkel a távhőszolgáltatók az ország számos pontján várják a látogatókat.