ERŐMŰVEK

ALTEO – Győri Erőmű
ALTEO – Kazincbarcikai Fűtőerőmű
ALTEO – Zuglói Fűtőerőmű
Bioenergy-Miskolc Szolgáltató Kft. – Biomassza Fűtőmű
Dunamenti Erőmű Zrt. – Dunamenti Erőmű
E.ON Energiatermelő Kft. – Debreceni Erőmű
EVAT Zrt. – Felsővárosi Fűtőmű
FKF Fővárosi Hulladékhasznosító Mű
FŐTÁV Zrt. – Észak-budai Fűtőmű
Kaposvári Távfűtés, Kanizsai utcai Fűtőmű és E.ON Gázmotoros Erőmű
KS ORKA Hungary – TURAWELL – Turai Geotermikus Erőmű
KUALA Kft. – Tatár Utcai Hőközpont
Mohács-Hő Kft. – Liszt Ferenc Utcai Fűtőmű és Biofűtőmű
MVM Balance Zrt. Bakonyi Gázturbinás Erőmű
MVM Balance Zrt. Észak-budai Kogenerációs Fűtőerőmű
MVM Balance Zrt. Litéri Gázturbinás Erőmű
MVM Balance Zrt. Sajószögedi Gázturbinás Gyorsindítású Erőmű
MVM Mátra Energia Zrt.- Mátrai Erőmű
MVM MIFŰ – Kombinált Ciklusú Kiserőmű, Gázmotoros Kiserőmű, Fűtőmű
MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – Látogatóközpont és üzemi terület
PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. telephelye
SZÉPHŐ Zrt. – Bakony Utcai Fűtőerőmű
SZÉPHŐ Zrt. – Király Sori Fűtőerőmű
Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. Vízöntő Kazánház
TERMOSTAR Kft. – Széchenyivárosi Fűtőmű
Tiszalöki Vízerőmű
Várpalotai Fűtőmű
Veolia - Budapesti Erőmű Zrt. Kelenföldi Erőműve
Veolia – Bakonyi Erőmű Zrt.
Veolia – DBM Zrt., Szakoly
Veolia – Debreceni Erőmű
Veolia – Dorogi Erőmű
Veolia – Nyíregyházi Erőmű
Veolia – Pannon Hőerőmű Zrt. és Zöld Zóna Látogatóközpont
VKSZ Zrt. – Haszkovó Utcai Fűtőerőmű
FőoldalMVM Paksi Atomerőmű Zrt. – Látogatóközpont és üzemi terület

MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – Látogatóközpont és üzemi terület

Paks

Fontos információk:

 • A Tájékoztató és Látogatóközpontot és az Atomenergetikai Múzeumot életkortól függetlenül bárki felkeresheti, viszont az atomerőmű üzemi területére csak a 16. életévüket betöltött személyek léphetnek.
 • A jelentkezéskor a látogatáshoz szükséges személyes adatokat előre meg kell adni a regisztrációs felületen.
 • A programra feltétlenül hozzák magukkal azt az igazolványt, amelynek számát a regisztrációkor megadták.
 • A jelentkezéskor a szabad helyek függvényében kérjük a II-es programot (Tájékoztató és Látogatóközpont – üzemi terület) vagy a IV-es programot (Atomenergetikai Múzeum) szíveskedjenek kiválasztani, utóbbi program esetében az egyéni látogatót kell megjelölni.
 • Az atomerőmű speciális rendészeti szabályai miatt a II-es program regisztrációja szeptember 23-án éjfélkor lezárul, ezután további jelentkezéseket oda már nem áll módunkban elfogadni.
 • Az előzetes regisztrációs felület lezárását (szeptember 23.) követően az Atomenergetikai Múzeum programjára továbbra is lehet jelentkezni, látogatási igényüket, kérjük, az atommuzeum@npp.hu e-mail-címre küldjék.
 • A látogatóközpont a fentieken túl regisztráció nélkül is szabadon felkereshető, de ebben az esetben az érdeklődők egyénileg, kísérő nélkül ismerhetik meg a kiállítást.
 • Az Erőművek Éjszakája programsorozat keretében az atomerőmű 15.00-kor, 17.00-kor, valamint 19.00-kor egy-egy, 40 főből álló csoportot indít, amelyek a látogatóközpontot és az üzemi területet tekintik meg.
 • Az Atomenergetikai Múzeum 15.00–19.00 óra között óránként indít tárlatvezetést.
 • Fényképek kizárólag az atomerőmű látogatóközpontjában és az Atomenergetikai Múzeumban, a kiállítótérben készíthetők.
 • A látogatóközpontba érkező vendégek az atomerőmű déli bejárója, míg a múzeumba érkezők az északi bejárója felől megközelíthető parkolókat tudják használni.

Látogatóközpont és üzemi terület

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közel 40 éve biztosítja Magyarország villamosenergia-szükségletének jelentős hányadát. Napjainkban az atomerőmű a hazánkban megtermelt villamos energia felét állítja elő, míg a teljes magyar fogyasztás harmadát biztosítja.

A Paksi Atomerőmű a kezdetektől fogva fontosnak tartja a szűkebb és tágabb környezetében élő lakosság és az atomenergia iránt érdeklődők tájékoztatását. 1995 óta Tájékoztató és Látogatóközpontot üzemeltet, ahol egy közel 600 m2-es kiállításon keresztül nemcsak az atomenergia hőskorát, hanem a nukleáris energia békés célú alkalmazását is megismerhetik vendégeink, sőt az iparág jövőjébe is bepillantást nyerhetnek hagyományos és interaktív eszközök segítségével. 2012-ben pedig megnyílt az Atomenergetikai Múzeum is az érdeklődők számára.

A látogatóközpontot és a múzeumot évente több mint 40 ezer látogató keresi fel, ezzel Tolna megye leglátogatottabb létesítményeinek számítanak.

Az Erőművek Éjszakáján látogatóink csoportkísérő vezetésével a látogatóközpont kiállítása mellett egy előre meghatározott útvonalat járhatnak be az üzemi területen. A látogatófolyosókról betekinthetnek a blokkvezénylőbe, illetve a reaktorcsarnokba, valamint rövid sétát tehetnek a turbinacsarnok egyik turbinagenerátora körül. Az Erőművek Éjszakája programsorozat keretében a látogatóközpont 15.00-kor, 17.00-kor, valamint 19.00-kor egy-egy, 40 főből álló csoportot indít.

Atomenergetikai Múzeum

Az Atomenergetikai Múzeum Európában is egyedülálló módon mutatja be az atomenergetika és a Paksi Atomerőmű történetét. A 2000 m2-es kiállítótér helyet biztosít az atomerőmű működése során használt berendezéseknek, tudósokhoz köthető relikviáknak, állandó és időszaki kiállításoknak.

Az intézmény célja, hogy közérthetően és élményszerűen mutassa be a műtárgyakon keresztül az atomerőmű működését és az energiatermelést. A folyamatos tárlatvezetések során a legújabb interaktív technológiákat – a kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) – is felhasználva ismerhetik meg a látogatók az energiatermelés folyamatát.

Az Erőművek Éjszakáján az Atomenergetikai Múzeum 15.00–19.00 óra között óránként indít tárlatvezetést és tart látványos fizikakísérleteket, amelyek biztosítják a tudomány játékos megismerését. A látogatáshoz regisztráció szükséges.

MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – Látogatóközpont és üzemi terület
7030 Paksi Atomerőmű Zrt.
http://atomeromu.mvm.hu
Jelentkezés itt: latogato.atomeromu.hu